Nieuws

20 november 2020

Nieuwsbrief 20 november 2020

Nieuws over de steppen en sinterklaas.

 


Beste ouders en/of verzorgers,

 

Schoolzwemmen

Vanaf Maandag 23 november is er weer schoolzwemmen.

Wilt u uw kind weer zwemspullen meegeven?

 

Schoolfruit

Wilt u uw kind nog wel op maandag en dinsdag een stukje groente/fruit meegeven voor de kleine pauze?

Het is de bedoeling dat onze leerlingen gezond eten. Wij vragen u dan ook om geen koekjes, snoepjes en chocolade mee te geven naar school.

 

Penta Oude Maas

Groep paars zal woensdag een kennismakingsochtend hebben op het Penta Oude Maas in Spijkenisse.Dit omdat zij aan het einde van het schooljaar ons gaan verlaten om naar een middelbare school te gaan.De leerlingen gaan op meerdere soorten vervolgonderwijs een kijkje nemen dit schooljaar. De keuze van de school wordt door ouders gemaakt, in samenspraak met ons advies. Deze week komt de bus om 08.00u op SBO Hoogvliet om de leerlingen op te halen. Zij worden ook weer terug naar school gebracht. Zij krijgen van de leerkrachten ook nog een brief hierover. De leerlingen mogen daarna naar huis

 

Fietsen op het plein

Sommige van onze leerlingen komen zelfstandig op de fiets naar school; Zij hebben vaak zo’n haast dat zij vergeten af te stappen…………………….. Wilt u uw kind erop wijzen ,dat wij na de paaltjes op het plein lopen ipv fietsen? Er lopen ook vaak peuters en kleuters, we willen heel graag dat zij veilig op het plein kunnen lopen.

 

Sinterklaas

Afgelopen week is Sinterklaas weer in Nederland aangekomen. Wij vertrouwen erop dat hij ook weer bij ons op school zal komen………………….. Maar door Corona weet je het niet. Wij hebben contact met hem gezocht en Hij gaat ons laten weten wat hij kan doen. Spannend………. We houden u op de hoogte.

De leerlingen van de groepen Oranje, Groen en Paars hebben al een brief meegekregen over Surprise. Heeft u hier vragen over? Bel /app ons gerust.

 

De schoolapp

Heeft u deze al geïnstalleerd?

 

Ga naar de appstore:

zoek School-site

zoek SBO Hoogvliet en installeer.

Binnenkort verdwijnt de papieren nieuwsbrief en kunt u alle nieuwtjes en belangrijke mededelingen via de app volgen. Ook zal het binnenkort mogelijk zijn om via de app met de leerkracht van uw kind te communiceren. Voor dit laatste houden wij u op de hoogte.

 

Steppen

Doordat er veel kinderen in de pauze steppen ontstaan er onveilige situaties. We hebben afgesproken dat er tot aan de kerstvakantie in de pauzes NIET meer gestept mag worden.

Uiteraard mag uw kind wel op de step naar school.

  

Agenda

25-11-2020:  Groep Paars oriënterend bezoek aan Penta college Hoogvliet

 

 

Een mooi, gezond en zonnig weekend,

 

Team SBO Hoogvliet