Nieuws

02 oktober 2020

Nieuwsbrief 2 oktober 2020

Nieuwsbrief over Corona, Kinderboekenweek & de sportkleding

Beste ouders en/of verzorgers,

 

Corona 1

Zoals u inmiddels heeft meegekregen: In Villa Vonk dragen de medewerkers in de gangen mondkapjes. Dit om elkaar en onszelf een beetje beter te beschermen. Het is niet de bedoeling dat leerlingen mondkapjes dragen!

 

Corona 2

Op school staan de ramen de hele dag open. Dit op advies van het RIVM om zo Corona minder kans te geven. Het wordt buiten wat kouder. In de klassen zullen de ramen dus ook de hele dag open staan. Wilt U uw kind een Vest  of een trui mee naar school geven? Zodat het warm kan blijven.

 

Corona 3

De Werkweek: Zoals we al eerder hebben aangegeven hebben we de werkweek moeten verzetten naar volgend schooljaar; We hebben dit met grote tegenzin gedaan, maar door Corona leek het ons veiliger en verstandiger. Dat betekent: dat de school op 2, 3, 4, 5 en 6 november GEOPEND is voor de lessen.

 

Opening Kinderboekenweek

Dit jaar is het Thema: Toen en nu.

Op woensdag 30 september is de Kinderboekenweek voor SBO Hoogvliet en OBS de Notenkraker school geopend. De leerlingen konden door de tijdmachine van toen naar later..

Aan het eind van de Kinderboekenweek is er een tentoonstelling , waarbij de leerlingen hun werkstuk over de Kinderboekenweek in het museum De Villa mogen tentoonstellen. Uit deze inzendingen zullen de mooiste kiezen en deze zullen later boven in de hal worden tentoongesteld.

Vrijdag 02-10-2020 is Kinderboekschrijver Hans Mijnders op bezoek geweest in groep Paars. De leerlingen hebben hier echt van genoten.

 

Actie van de Bruna

Op woensdag 30 september start de Kinderboekenweek! Sparen voor onze schoolbieb is een fantastische manier om de schoolbibliotheek uit te breiden. Hoe meer ouders meedoen, hoe meer kinderboeken de school kan uitzoeken. De actie is als volgt:

  • U koopt tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij een Bruna-winkel en levert de kassabon in op school bij juf Renee Spetter;
  • De school verzamelt al deze kassabonnen van 30 september t/m 11 oktober 2020.

Sportkleding

Wilt u ervoor zorgen dat uw kind zwem- en gymkleding bij zich heeft wanneer we gaan sporten? Steeds meer kinderen hebben dit niet bij zich..

 

Agenda

07-10-2020             Afsluiting Kinderboekenweek

08-10-2020             Tentoonstelling thema Kinderboekenweek

09-10-2020             Circus Rotjeknor groep Groen en Paars

15-10-2020             Studiedag, de leerlingen hebben vrij van school

16-10-2020             Studiedag, de leerlingen hebben vrij van school            

17-10-2020             Start herfstvakantie

26-10-2020             De leerlingen worden om 8.20 u weer op school verwacht                     

 

Het Team van SBO Hoogvliet wenst u een mooi en gezellig weekend.