Nieuws

23 maart 2020

laatste nieuws over thuiswerken

Nieuws over de nieuwe afspraken over thuiswerk ophalen en de link naar een leuke muziekles van onze juf Nini!

laatste nieuws over thuiswerken

Beste ouders,

 

Het Corona-virus is nog niet ten eind... 

Wij hebben gezorgd voor een werkpakket waarmee uw kind thuis wel aan de slag kan. In dit pakket zit rekenen, spelling, taal schrijven en lezen, tekenen, mogelijk een knutselopdracht en wat spelletjes. De werkbladen zijn bekend bij de leerlingen en zij kunnen dus ook zelf aan de slag hiermee. 

 

Echter kan uw kind buiten dit lespakket ook heel veel online oefenen. Hiervoor is voor uw kind een MOO account aangemaakt. Binnen dit account kunnen de leerlingen oefenen met de methodesoftware op het niveau van de leerlingen van hun eigen groep. Wij begrijpen dat het best moeilijk is voor u en de kinderen, daarom staat in de brief van hun leerkracht staan ook een foto-instructie waarmee uw kind door kan naar het volgende hoofdstuk.

 

Wij begrijpen best dat het heel moeilijk is voor u als ouder maar ook als leerling.
De leerkrachten geven in hun persoonlijke brief dan ook hun e-mailadres, zodat u altijd contact kunt leggen met de juf of meester. De leerkracht zal ook zelf met u in contact proberen te komen, zo houden wij elkaar op de hoogte van onze situatie.

 

Mogelijk is het handig dat u een dagrooster maakt samen met uw kind. Probeer uw kind een beetje ritme aan te geven. Wij begrijpen dat dit best heel moeilijk is. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om even, een spelletje te spelen, samen te koken, maak het ook gezellig met elkaar.

 

Het zal niet simpel zijn, dat geldt voor ons allen;

Zeker nu de maatregelen zijn aangescherpt. Laten we ons vooral aan de regels houden!!!

Woensdag krijgt u het werk mee voor 2 weken. Ook wij willen ons aan de regels houden en zo min mogelijk risico nemen op verspreiding van het virus, maar ook om voor ons zelf te zorgen.

 

U kunt woensdag 25 maart tussen 10.00u – 11.00u werk van uw kind op komen halen.


Het werk zal in de beneden in de hal worden uitgegeven. Het contactmoment zal zo kort mogelijk duren. Er mag 1 ouder tegelijk naar binnen.Wij verzoeken u om buiten 1,5m afstand van elkaar te houden.

 

En dan nog iets gezelligs:
Een muziekles van onze eigen muziekjuf Nini:

 

https://www.youtube.com/watch?v=JGZ3sT1-WRA

 

Wij wensen u veel gezondheid en sterkte in deze moeilijke dagen.

Mede namens het team van SBO Hoogvliet,

 

Renée Spetter