Nieuws

22 januari 2021

Nieuwsbrief 22 januari 2021

Nieuws over huidige situatie, rapportbespreking, Juf sabrina en meer.. 

Beste ouders en/of verzorgers,

 

Nieuwe persconferentie van 20-01-2021

Afgelopen woensdag is er een nieuwe persconferentie geweest; Hierin is aangegeven dat de lockdown verlengd is tot tenminste 9 februari 2021.

 

Het team heeft ook de afgelopen week het onderwijs op SBO Hoogvliet geëvalueerd;

Een aantal zaken vallen op: Het is fijn om met kleine groepjes te werken; het is jammer dat er toch leerlingen te laat komen; We hebben ook afgesproken dat we over 14 dagen weer evalueren ook omdat we ook het verloop van de COVID besmettingen willen blijven volgen, om het besmettingsgevaar voor zowel het team als de leerlingen zo klein mogelijk te houden; Wij willen natuurlijk ook niet ziek worden. We houden u op de hoogte.

 

SBO Hoogvliet gaat daarom door met het A en B rooster van lesdagen.

 

Komende weken blijft het schema : Groep blauw, rood, oranje, groen en paars

 

Dag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

Vrijdag

08.30 – 12.00 A B Thuiswerken A B
13.00 – 15.00 B A B A

 

Op woensdagen wordt er thuis op de computer gewerkt. Wij verwachten dat onze leerlingen zich thuis ook aan hun werkafspraken houden.

 

Groep Geel komt maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.00u naar school.

 

Mochten er veranderingen komen vanuit de overheid dan zullen we hierover berichten.

 

Ziekmelden en te laatkomen

Behalve Corona, kan het gebeuren dat uw kind ziek is; Wilt  u dat bij de school melden, via de app of het contactformulier van de website of gewoon per telefoon.

Wilt u dat voor 8.30 u doen?

 

Toetsweken

Ook de komende week zullen er nog toetsen worden afgenomen.  Let a.u.b. op voldoende nachtrust, zodat de leerlingen fit voor hun toetsen zijn.

 

Juf Sabrina

Vanaf maandag 25 januari zal Sabrina ons team komen versterken. Zij zal mettertijd ook juf Melanie  vervangen wanneer zij met zwangerschapsverlof gaat.

 

Rapportbespreking

In februari zijn er rapportbesprekingen. Anders dan andere jaren zullen we deze keer de gesprekken per videogesprek doen. U krijgt dan een uitnodiging van de leerkracht. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 15 februari.

 

Voor de eindgroep leerlingen is het wel mogelijk en wenselijk om gesprekken op school te doen, ook omdat daar handtekeningen voor gezet zullen moeten worden. Uiteraard nemen we alle veiligheidsmaatregelen in acht.

 

Studiedagen

Op 1 en 2 februari staan er studiedagen gepland. Deze zullen gewoon doorgaan. Dat betekent dat de school gesloten is, OOK VOOR DE NOODOPVANG.

 

RIVM

Het RIVM heeft tijdens de vakantie bekend gemaakt dat er een nieuwe variant van het virus is opgedoken. Deze variant lijkt ook kinderen te besmetten en deze kunnen dan ook weer anderen besmetten. Met halve groepen kunnen we dan ook beter de afstand bewaren, die geadviseerd wordt door het RIVM.

Daarbij : wanneer leerlingen verschijnselen hebben :

               Verkouden, hoesten, keelpijn en/of keelpijn

               Thuisblijven en laten testen.

U kunt de test aanvragen via de GGD.

Wanneer uw kind getest wordt blijft het thuis, tot de uitslag bekend is en u brengt de school op de hoogte.

 

Testen van kinderen onder de 12 jaar

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft eerder deze week geadviseerd om het testbeleid voor kinderen onder de 12 jaar gelijk te trekken met dat voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar. Het kabinet heeft dit advies overgenomen. Dat betekent dat ook kinderen onder de 12 jaar die klachten hebben die kunnen duiden op corona, voortaan kunnen worden getest. Voor kinderen tot 6 jaar is er ook een speciale test ontwikkeld, die niet met een wattenstaafje werkt maar met een sponsje.

Een gezellig en gezond weekend,

 

Team SBO Hoogvliet